Het verhaal achter Coachscore

Op mijn 21e gebeurde er iets alesomvattends. Alsof ‘iets’ in mij contact maakte met iets enorms, en me vervolgens weer terugzette op aarde. Geen idee wat er gebeurde wist ik één ding zeker: iets was voorgoed geshift en ik kon niet meer terug naar hoe het was.

Mijn leven tot dat moment was een poppenkast.
Als jong kind leerde ik al snel om m’n intuïtie niet te volgen. Als ik het ‘wist’ of ‘zag’, dan werd dat niet altijd goedgekeurd. Ik leerde gewenst gedrag herkennen en bouwde een identiteit gebaseerd op verschillende rollen.

De jaren verstreken en ondertussen hadden zich verschillende ’Nieck-jes’ gevormd. Rond m’n 21e kwamen al deze rollen samen; werk, stage, relaties. Ik had geen meer idee welke rol ik moest spelen. Het kaartenhuis stortte in. Mijn valse ego ‘ontplofte’. Alle triggers waarvoor ik deze beschermlaag had opgebouwd zaten er nog wel. Zonder mijn vertrouwde beschermingsmechanisme kwam de wereld intens hard binnen. De grond onder m’n voeten was weg. De grapjes van voorheen waren de doodsteken van nu.

Jaren van continue angst en onrust dwongen me letterlijk om eerlijk te gaan worden.
Eerlijk naar mezelf. Mijn eigen stem te hervinden. Iets in me wist dat dit de enige manier was voor een beter leven. Op dat moment was alles nog onbewust, ik wilde alleen maar van m’n lijden af. Psychologen, coaches, teachers, yogi’s, therapeuten en healers; ik heb er tientallen gezien. Allen vormden ze een stukje van de puzzel. Langzaam maar zeker begon ik me steeds meer te herinneren door af te leren.

#bikinieck

Vanaf jong kind was ik altijd al bezig met ondernemen. Ik handelde in plaatjes, simkaarten en kleding. Bikini’s kocht ik in China en verkocht ik via de Duitse eBay. Mijn toenmalige vriendin fungeerde als bikinimodel, Duitsers bleken hier dol op. Altijd lovende reviews. Ik noemde mezelf gekscherend bikinieck. Want ja, ook op 18 jarige leeftijd was ik al een heuse woordvirtuoos (;p).

De kracht van reviews
Na m’n studie ging ik aan de slag als online marketeer, ook toen al bezig met reviews. Toen ik begon met ondernemen, werd ik als snel partner van Klantenvertellen/KiyOh, als review-platform marktleider in Nederland met 13.000 klanten. Vrijwel al mijn marketing-klanten werden ook review-klant, puur omdat ik geloof in de kracht van onafhankelijke reviews. Mijn enthousiasme deed al het werk.

Coachscore: 1 + 1 = 3
Ik weet nu dat ik me op dat moment realiseerde dat alles één is. Als mensen groeien we op en leren we al snel om onze eigen kracht weg te geven. Ik heb mijn kracht terug, en hoe. Toen ik hoorde dat ik de software van mijn partner kon gebruiken onder mijn eigen label, Coachscore, was de cirkel voor mij rond. 

Met Coachscore help ik mensen die de moed hebben om hulp te zoeken die nodig is om hun eigen kracht te hervinden.
Of het nou gaat om een coach, trainer, therapeut of healer: hulp zoeken kost moed. Taboes en angst weerhielden mij er jaren van om hulp te zoeken. Met reviews maak ik de keuze voor hen hopelijk een beetje eenvoudiger. Hiermee help ik natuurlijk ook de coaches, de helden, zij die MIJ weer hielpen mijn kracht te hervinden. Had ik al gezegd dat de cirkel hiermee rond was? Bij deze. This is it, this is why I’m here.


Nieck de Weerd 
Oprichter