fbpx

Het verhaal achter Coachscore

Rond mijn 21e levensjaar gebeurde er iets allesomvattends. Van de één op de andere dag leek mijn beschermingsmechanisme te zijn verdwenen. De door de jaren heen opgebouwde (schijn)veiligheid was weg. De triggers waarvoor het illusoire ‘ik-je’ die zogenaamde bescherming had gebouwd, waren er nog wel. Ik had geen idee wat me overkwam. De ‘wereld’ kwam keihard binnen. Alsof er direct in m’n hart werd geboord. Er volgden jaren van mentale pijn, angst en een continue onderstroom van onrust. Geen idee wie of wat ik was, startte vanaf dat moment mijn weg terug naar ‘mezelf', terug naar huis. De eerste jaren onbewust, daarna steeds bewuster...
Tijdens dit pad, nu een jaar of 10, kreeg en krijg ik te maken met diverse coaches. Lifecoaches, psychologen, ademcoaches, yogi’s, healers… Ik maakte ze allemaal mee en allen wisten ze me op hun manier verder te helpen.
De marketeer in mij kon en wilde vaak direct al iets terugdoen voor deze helden. Zij het via social ads, Google Ads, een nieuwe website, een e-mailmarketingcampagne of in een adviserende rol. Er ontstond(en) business, barterdeals en zelfs vriendschappen. Op een gegeven moment kwamen daar ook reviews bij.
Business, barterdeals en vriendschappen. Op een gegeven moment kwamen daar ook reviews bij.
Waarom reviews?
 
De intentie van het woord van de klant, mond-tot-mond of online, is enorm veelzeggend voor de groei van een bedrijf. Je kunt nog zo hard van de daken schreeuwen dat je de beste bent, maar als je klant hier anders over denkt, waar sta je dan? Tijdens mijn eerste baan in online marketing (in 2011) raakte ik gefascineerd door de kracht van reviews en sindsdien is dit niet verandert.
Eind 2016, ik begon als freelance online marketeer, besloot ik om partner te worden van Klantenvertellen/KiyOh. Met meer dan 13.000 klanten zijn zij de review-marktleider in Nederland. Vanaf dat moment hielp ik klanten niet alleen met hun online marketing, maar ook aan authenticiteit, impact en meer klanten via de kracht van échte reviews.
Coachscore = coaches + onafhankelijke reviews 
Op een gegeven moment zat ik te dagdromen aan de telefoon met mijn toenmalige partnermanager (Niek) bij Klantenvertellen/KiyOh. 'Hoe mooi zou het zijn als ik dit iedere dag kon doen? Een beetje jullie systeem verkopen.’, vertelde ik hem. Waarop Niek: ‘Maar dat kan, hoor!’.
Het was niet moeilijk om te bepalen voor wie ik dit wilde doen, coaches! Alles viel samen. Coachscore was geboren.
Coachscore is een win-win oplossing voor coaches en coach-zoekenden. Coaches winnen aan betrouwbaarheid en nieuwe klanten, coach-zoekenden kunnen via de reviews van anderen een betere keuze maken en een online klik met een coach ervaren. Hoe beter de match, hoe groter de kans op succesvolle en duurzame sessies: de cirkel is rond.
Teruggeven aan de groep die mijn leefbare leven nieuw leven inblies, is iets wat ik vanuit de grond van mijn hart het liefste doe. Het kost geen moeite. Het is zó 'logisch'. Coaches helpen mensen. Ik help hen, punt. Of het nou gaat om een lifecoach, meditatiecoach, ademcoach, fitnesscoach of healer:
I help the people who help the people
Nieck de Weerd
Oprichter
TOP